FAQ Wat is Testrijders? | Testrijders

U bent hier

FAQ Wat is Testrijders?

Wat is Testrijders?

Al bollend over het Belgisch wegennet verspreiden de Testrijders als helden van het eerste uur hun heroïsche boodschap: gedaan met benzine- en dieselmotoren. Elektrisch rijden is de toekomst! 

Gedurende 36 maanden profiteren 20 Vlaams-Brabantse Testrijders van een aantrekkelijk leasetarief op een gloednieuwe, 100% elektrische Nissan LEAF. Alle benodigde infrastructuur: wagen, laadpaal en abonnement met laadpasje, worden voor jou voorzien. De opdracht: deel één jaar lang je auto met anderen, en toon hen dat elektrisch rijden écht de moeite is. 

Zo laten we rijdend Vlaanderen op een toffe manier kennismaken met elektrisch autodelen en vergroenen we het wagenpark. Schonere lucht, minder files, en groene energie: dat is waar een Testrijder zijn hand voor om het stuur klemt.

Verspreid mee de boodschap, en word nu Testrijder!

Testrijders is een project van de Bond Beter Leefmilieu vzw, naar voorbeeld van het gelijknamige project van de Nederlandse organisatie Natuur & Milieu. De partners die dit project mee uit de startblokken hebben helpen schieten, vind je hier.

 


 

Voor wie is Testrijders bedoeld?

Voor jou. Voor je broer. Voor je beste vriendin. Voor al je maten. Zelfs voor je baas. Testrijders is er voor iedereen, want een volledig vergroend wagenpark is een must voor ons allemaal. Kan je zelf (nog) geen Testrijder zijn, omdat je niet in Vlaams-Brabant woont of omdat een nieuwe auto niet aan de orde is? Dan kan je tóch meedoen, door de wagens van de Testrijders te huren! Schrijf je gauw in op de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 


 

Wat houdt het in om Testrijder te worden?

Via Testrijders krijg je de kans om 36 maanden lang een gloednieuwe elektrische Nissan LEAF te leasen aan een voordelig tarief van € 523,86 incl. BTW/maand voor 30.000 km verspreid over 3 jaar. Zakelijke rijders sluiten een leasecontract af voor € 444,44 excl. BTW per maand. Dit tarief is bijzonder gunstig en omvat alle nodige verzekeringen, onderhoud, pechverhelping en één set all seasons banden. Bovendien gaat het om een 3-jarig aanbod, in plaats van het gangbare 4-jarige contract, als probeer-promotie. 

Door de auto te verhuren via het CarAmigo deelplatform kan je de maandelijkse kost van je wagen bovendien gevoelig omlaag helpen. Als Testrijder word je ambassadeur van elektrisch gedeeld rijden gedurende één jaar. Je gaat het engagement aan je wagen gemiddeld 6 keer per maand ter beschikking te stellen, hiermee kan je tussen € 15 en € 35/dag terugverdienen. Per maand kan je dus tot € 210 terugwinnen op je leasekosten, of zo'n 40% van het leasebedrag!  Je krijgt bovendien de nodige communicatieve ondersteuning van het projectteam en de kans om jouw ervaringen te delen en te laten gelden. Niets dan voordelen dus.

Een gratis laadabonnement voor 12 maanden met laadpas waarmee je tegen het laagste Blue Corner-tarief kan laden doen we er bovenop. Blue Corner stelt bovendien zijn Community App gedurende één jaar gratis ter beschikking aan alle Testrijders. Daarmee kunnen gebruikers elkaar laten weten welke laadpunten beschikbaar zijn en allerlei informatie uitwisselen over het laden. 

Als bonus draag je bij aan een schonere leefomgeving en help je de weg banen naar een meer milieuvriendelijke mobiliteit. 

Om in aanmerking te komen om Testrijder te worden, moet je wel aan enkele algemene voorwaarden voldoen. Alles afgecheckt? Schrijf je dan snel in!

 


 

Wanneer gaat Testrijders van start?

Op 6 juni is het testjaar officieel gestart met de eerste 10 Testrijders. Inschrijven kan nog, wie weet rijd jij binnenkort ook rond in je gloednieuwe Nissan LEAF als Testrijder! De campagne in Vlaams-Brabant loopt tot juni 2019.

 

 

Kan ik mij nog aanmelden?

Je kan je nog steeds kandidaat stellen om Testrijder te worden. Bij de selectie zal er gestreefd worden naar een zo groot mogelijke diversiteit tussen de Testrijders onderling: zowel particuliere rijders als zakelijke rijders zijn welkom!

Alleenstaanden, gezinnen, jong of oud: iedereen die woont in Vlaams-Brabant kan zich kandidaat stellen. Wij streven ernaar de Testrijders zo goed mogelijk te verspreiden over de provincie Vlaams-Brabant. Op termijn wordt het Testrijders-project ook uitgerold in de overige Vlaamse provincies.

 


 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om Testrijder te worden?

  • Je beschikt over een geldig rijbewijs. 
  • Je woont in de provincie Vlaams-Brabant, of hebt een onderneming met vestigingsplaats in de provincie.
  • Je bevindt je in een situatie die financieel voldoende stabiel is om het leasebedrag te kunnen betalen. Het leasecontract kan slechts afgesloten worden na goedkeuring van het kredietdossier.
  • Je bent enthousiast om elektrisch rijden uit te proberen en je bent bereid om één jaar lang je auto minstens 6 keer per maand te delen. Dit doe je via het CarAmigo autodeelplatform, je sluit telkens een autodelencontract af met de huurder (zie voorbeeld hieronder) en overhandigt persoonlijk de sleutels.
  • Je wordt graag ambassadeur van het e-autodelen, waarvoor je één jaar lang maandelijks je ervaringen, de voordelen en mogelijkheden deelt met het projectteam en deelneemt aan leuke challenges om je wagen zo veel mogelijk te delen (een challenge kan zijn 'Organiseer een autodeelparty'). Het projectteam biedt de Testrijders hiervoor de nodige tools en ondersteuning en berichten hierover via de Testrijderswebsite en op de Facebook-pagina. 

Het projectteam beoogt een diverse Testrijders-groep samen te stellen op vlak van leeftijd, geslacht, gezinssamenstelling, beroep, culturele achtergrond en geografische spreiding binnen de provincie Vlaams-Brabant. 

Om voldoende deelpotentieel te hebben, zijn we op zoek naar Testrijders die rondom of in een stad wonen en een voldoende groot sociaal netwerk hebben.

Niet zeker of je in aanmerking komt? Schrijf je gerust in, en we komen er samen uit! De inschrijving via deze website is niet bindend. 

 

 

Ik woon/werk niet in Vlaams-Brabant. Gaat Testrijders ook elders nog van start?

Ja! Schrijf je in op de nieuwsbrief om er als eerste achter te komen in welke Vlaamse provincie Testrijders binnenkort nog van start gaat.