FAQ Voertuig | Testrijders

U bent hier

FAQ Voertuig

Is de auto bestickerd?

Ja, alle Testrijders-voertuigen krijgen dezelfde bestickering. Je rijdt rond als ambassadeur van elektrisch rijden, dus zowel het Testrijders logo als de partnerlogo’s worden op de wagen aangebracht. De bestickering blijft echter stijlvol en wordt niet overdreven.

De voorziene bestickering is uitgebalanceerd en kan niet verwijderd/overplakt worden. Om uniformiteit te behouden, moet de basis bestickering op de Testrijders-wagens behouden blijven. Zakelijke Testrijders kunnen op eigen kosten de wagen extra laten bestickeren met hun eigen logo en/of url om de herkenbaarheid in eigen streek te bevorderen. Wij raden echter aan om dit discreet te doen. Hoe meer stickers aan de wagen toegevoegd worden, hoe kleiner de kans dat ze ook effectief gelezen worden.

 

 


 

Rijden er al Testrijders?

Ja! Testrijders is een Nederlands concept van Natuur & Milieu. De voorbije 4 jaar gingen daar reeds in meerdere steden Testrijders de baan op als ambassadeurs voor elektrisch rijden. Onder meer in de steden Den Haag en Utrecht werd de campagne al een doorslaand succes!

 


 

Welke opties heeft de Nissan LEAF?

Klik je gordel al maar vast en zet je schrap, want je nieuwe Nissan LEAF beschikt over zo'n groot arsenaal aan snufjes en opties dat we je misschien wel omver blazen. 

Veiligheid

De Nissan LEAF blinkt uit in veiligheid op de baan met onder andere een intelligente rijbaanassistent, een dodehoekassistent, intelligente frontale botsingbescherming, airbags, 360° kleurencamera rond je wagen, verkeersbordherkenning en detectie van bewegende objecten. Snelheidsboetes zijn trouwens verleden tijd dankzij de snelheidsbegrenzer en het cruise controlsysteem dat niet alleen je snelheid, maar ook de afstand tot de auto voor je regelt. Automatische koplampen, een regensensor voor je ruitenwissers en parkeersensoren krijg je er nog bovenop.

Look & feel

Daarnaast zie je er op elk moment van de dag stijlvol uit in je spring-cloud (groen-zilveren) LEAF met chromen deurgrepen, buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, privacy glas en lichtmetalen velgen.  Een 7" High Definition kleurenscherm vormt het instrumentenpaneel van je wagen. De bekleding  van je zetels is in stof, het stuurwiel in leder. Oh, en zeiden we al dat zowel je stuur als je zetels (voor- én achteraan) verwarmbaar zijn?

Comfort

Had je al gehoord van de E-pedal van de Nissan LEAF? Dit hoogtechnologisch snufje zorgt ervoor dat je in principe slechts één pedaal kan gebruiken voor een volledige rit: de E-pedal is zowel je gaspedaal (wanneer je hem indrukt) als je rem (wanneer je hem loslaat). Maak je echter geen zorgen: alle Testrijders krijgen een gratis rijtraining waarin je leert met welke rijstijl je je Nissan LEAF optimaal in gang zet. Krijg je het er al warm van? Dan bied je automatische airconditioning met timer vast wel soelaas. Je hoeft bovendien niet bang te zijn je verwarming in de winter op volle toeren te laten draaien en je batterij te legen: een warmtepomp zorgt voor een efficiënte verwarming van je wagen. 

En dan nu natuurlijk de echte reden waarom je op deze vraag hebt geklikt: multimedia!

Multimedia

Wie graag old school naar de radio luistert hoeft zich nooit meer te ergeren aan slechte ontvangst. Je LEAF is namelijk uitgerust met een DAB+ digitale radio. Wie liever zijn eigen plaatjes draait kan gebruik maken van het audiosysteem met USB-aansluiting en AUX aansluiting. De chauffeur heeft dankzij de stuurwielbediening trouwens altijd het laatste woord over wat er uit de maar liefst 6 (!) luidsprekers schalt. Een E-auto zou trouwens geen E-auto zijn zonder een volledige touch screen boordcomputer met navigatiesysteem, achteruitrijcamera, telematicasysteem (vertaling: ding waar je je smartphone aan koppelt), Apple CarPlay voor de iPhones en Android Auto voor de Android lovers. Bovendien wijst je boordcomputer je ook nog eens de dichtsbijzijnde laadpunten aan én update deze lijst automatisch.

We weten wel je nu denkt: deze auto is niets voor jou, want anders zouden je buren veel te jaloers zijn. Het goede nieuws? Je kan je auto toch gewoon met je buren delen! Inschrijven maar!

 


 

In welke kleur is de Nissan LEAF verkrijgbaar?

Alle Testrijders-voertuigen hebben dezelfde kleur: spring-cloud (groen-zilver).


 

Kan ik ook een andere auto kiezen?

Het is niet mogelijk om voor een andere auto te kiezen: alle Testrijders rijden met een Nissan LEAF. Niet getreurd echter, want de Nissan LEAF is niet voor niets de meest verkochte elektrische wagen in heel Europa. Dit technologisch hoogstandje is voorzien van een arsenaal aan opties, en is geënt op het Nissan Intelligent Mobility programma.

Nissan Intelligent driving: meer comfort, veiligheid en controle 
  • een intelligente rijbaanassistent,
  • zorgeloos en nauwkeurig parkeren
  • starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen met de e-Pedal 
 
Nissan Intelligent Power: een elektromotor en batterij voor meer rijbereik en een nog aangenamer rijgedrag
  • efficiënter energiegebruik en meer vermogen
  • snelle en soepele acceleratie
  • theoretische actieradius van 378 km
 
Nissan Intelligent Integration: een link tussen het voertuig en de maatschappij 
  • V2G-technologie: verbinding met het elektriciteitsnetwerk maakt groene energie beter beschikbaar en voordeliger 
  • xStorage: het energieopslagsysteem zorgt voor een efficiënter en betrouwbaarder energiesysteem thuis
  • vernieuwde app: wijst de weg naar de dichtstbijzijnde oplaadplek

 


 

Mogen huisdieren mee in de wagen?

Natuurlijk! Je huisdier is zeker welkom in je nieuwe slee. Als je gezelschapsdiertje scherpe nageltjes heeft of wel eens modderpoten achterlaat, kan je wel best een dekentje leggen om blijvende krassen of vlekken te vermijden.


 

Kan ik een kinderzitje plaatsen?

Een kinderzitje plaatsen is zeker mogelijk, net zoals in andere wagens. Het kinderzitje koop je zelf aan, maar blijft uiteraard van jou na afloop van de leaseperiode.


 

Kan ik een trekhaak installeren?

Een trekhaak wordt op aanvraag geplaatst door de leasingmaatschappij. Dit brengt wel een meerkost met zich mee.


 

Kan ik een fietsenrek installeren?

Deze vraag hangt samen met de vorige vraag: Kan ik een trekhaak installeren?

Er kan een gehomologeerde trekhaak (die voldoet aan de technisch wettelijke voorschriften) gemonteerd worden op de Nissan LEAF voor een fietsdrager voor 1 fiets. De leasingmaatschappij berekent op aanvraag een aangepaste leaseofferte voor de trekhaak, incl. de technische keuring en verzekering. De aanvraag voor de trekhaak moet dus bij de leasingmaatschappij ingediend worden.