FAQ Voertuig | Testrijders

U bent hier

FAQ Voertuig

Om welke wagen gaat het?

De Testrijders in Vlaams-Brabant rijden met een zilvergroene, 100% elektrische Nissan LEAF 2.0 (limited edition). Ze verhuren hun wagen bovendien via het autodeelplatform CarAmigo. Klik je gordel al maar vast en zet je schrap, want Nissan LEAF beschikt over zo'n groot arsenaal aan technologische hoogstandjes en opties dat we je misschien wel omver blazen. 

Testrijders auto Nissan LEAF

Veiligheid

De Nissan LEAF blinkt uit in veiligheid op de baan met onder andere een intelligente rijbaanassistent, een dodehoekassistent, intelligente frontale botsingbescherming, airbags, 360° kleurencamera rond de wagen, verkeersbordherkenning en detectie van bewegende objecten. Snelheidsboetes kan je gemakkelijk vermijden dankzij de snelheidsbegrenzer en het cruise controlsysteem dat niet alleen je snelheid, maar ook de afstand tot de auto voor je regelt. Automatische koplampen, een regensensor voor de ruitenwissers en parkeersensoren zijn allemaal aanwezig.

Look & feel

Daarnaast zie je er op elk moment van de dag stijlvol uit in de spring-cloud (groen-zilveren) LEAF met chromen deurgrepen, buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, privacy glas en lichtmetalen velgen.  Een 7" High Definition kleurenscherm vormt het instrumentenpaneel van de wagen. De bekleding  van de zetels is in stof, het stuurwiel in leder. Oh, en zeiden we al dat zowel het stuur als de zetels (voor- én achteraan) verwarmbaar zijn?

Comfort

Had je al gehoord van de E-pedal van de Nissan LEAF? Dit hoogtechnologisch snufje zorgt ervoor dat je in principe slechts één pedaal kan gebruiken voor de volledige rit: de E-pedal is zowel het gaspedaal (wanneer je hem indrukt) als de rem (wanneer je hem loslaat). De Testrijder van wie je de wagen huurt kan je gerust uitleggen met welke rijstijl je de Nissan LEAF optimaal in gang zet. Krijg je het er al warm van? Dan biedt je automatische airconditioning met timer vast wel soelaas. In de winter zorgt een warmtepomp voor een efficiënte verwarming van de wagen. 

Multimedia

De Nissan LEAF is uitgerust met een DAB+ digitale radio. Wie liever zijn eigen plaatjes draait kan gebruik maken van het audiosysteem met USB-aansluiting en AUX aansluiting. De chauffeur heeft dankzij de stuurwielbediening trouwens altijd het laatste woord over wat er uit de maar liefst 6 (!) luidsprekers schalt. Een E-auto zou trouwens geen E-auto zijn zonder een volledige touch screen boordcomputer met navigatiesysteem, achteruitrijcamera, telematicasysteem (vertaling: ding waar je je smartphone aan koppelt), Apple CarPlay voor de iPhones en Android Auto voor de Android lovers. Bovendien wijst de boordcomputer je ook nog eens de dichtsbijzijnde laadpunten aan.

Jaloers op deze blitse kar met de 1000 snufjes? Dat hoeft helemaal niet, want je kan hem huren wanneer je wil!


 

Kan ik ook een andere wagen kiezen?

Alle Testrijders rijden met een Nissan LEAF 2.0. Niet getreurd echter, want de Nissan LEAF is niet voor niets de meest verkochte elektrische wagen in heel Europa. Dit technologisch hoogstandje is voorzien van een arsenaal aan opties, en is geënt op het Nissan Intelligent Mobility programma.

Nissan Intelligent driving: meer comfort, veiligheid en controle 

  • een intelligente rijbaanassistent,
  • zorgeloos en nauwkeurig parkeren
  • starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen met de e-Pedal 

 
Nissan Intelligent Power: een elektromotor en batterij voor meer rijbereik en een nog aangenamer rijgedrag

  • efficiënter energiegebruik en meer vermogen
  • snelle en soepele acceleratie
  • theoretische actieradius van 378 km

 
Nissan Intelligent Integration: een link tussen het voertuig en de maatschappij 

  • V2G-technologie: verbinding met het elektriciteitsnetwerk maakt groene energie beter beschikbaar en voordeliger 
  • xStorage: het energieopslagsysteem zorgt voor een efficiënter en betrouwbaarder energiesysteem thuis
  • vernieuwde app: wijst de weg naar de dichtstbijzijnde oplaadplek