FAQ Huren | Testrijders

U bent hier

FAQ Huren

Hoe huur ik een Testrijders wagen?

Alle Testrijders verhuren hun voertuig via het autodeelplatform CarAmigo. Daar kan je de auto een halve dag (of langer) boeken. In de prijs die je betaalt aan CarAmigo zit je autodeelverzekering vervat. Je hoeft dus geen extra verzekering aan te gaan bij je verzekeraar: alles verloopt via CarAmigo. Op deze manier zijn zowel jij als de Testrijder correct verzekerd als er toch iets zou voorvallen. Het huren van de wagen verloopt in 5 stappen:

 1. Schrijf je in op CarAmigo
   
 2. Kies op deze website de Testrijder van wie je de auto graag zou willen lenen
   
 3. Klik op de knop "Huur mijn wagen!" en reserveer de auto online via CarAmigo 
   
 4. Betaal je reservering online en de bestuurderswaarborg
   
 5. Spreek af met de Testrijder waar en wanneer je de auto komt ophalen
   
 6. Volg de stappen op de app bij je reservatie die nodig zijn voor de verzekering (de app wordt per mail opgestuurd na de reservatie)

Een gedetailleerder stappenplan vind je hier op de website van CarAmigo.

 

Op het uur van de afspraak pik je de auto op en kan je de baan op in een 100% elektrische Nissan LEAF 2.0. De laadpas (een soort tankkaart voor elektriciteit) kan indien gewenst meegegeven worden door de Testrijder. Daarmee kan je de wagen opladen aan een publieke laadpaal.

Bij de huurprijs van de wagen zit 100km inbegrepen. Rijd je meer dan 100km tijdens je huurperiode, dan worden de resterende kilometers achteraf berekend via de kilometerteller en betaald via CarAmigo. De richtprijs per extra kilometer is €0,15. Is alles vlot verlopen, sluit dan het contract af via de app. Na bevestiging van De Testrijder/eigenaar, wordt de waarborg vrijgegeven

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Testrijders auto te huren?

De voorwaarden die autodeelplatform CarAmigo stelt aan huurders zijn eenvoudig. Je bent:

 • 25 jaar of ouder
 • al zeker 3 jaar in het bezit van een rijbewijs (type B)
 • rijbewijs is de voorbije 5 jaren niet ingetrokken geweest
 • gedurende de voorbije 5 jaren niet betrokken geweest bij een ongeval met gewonden
 • gedurende de voorbije 5 jaren niet geweigerd voor een verzekering door een verzekeringsmaatschappij
 • gedurende de voorbije 5 jaren niet veroordeeld wegens dronkenschap, verhoogd alcoholpromillage of een vergelijkbare toestand
 • medisch geschikt om met een auto te rijden

Daarnaast is er een franchise van € 500 excl. BTW voor de huurder van toepassing bij een eventueel schadegeval. Alle details omtrent de verzekeringen vind je in de algemene voorwaarden van CarAmigo. Je sluit voor elke huurperiode een apart contract af met de Testrijder. 

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Hoeveel kost het om een Testrijdersauto te huren?

Halve dag ( < 6 uur) € 20 - € 28
Hele dag ( > 6 uur) € 40 - € 55

De Testrijder bepaalt zelf de huurprijs. De dagprijs schommelt gemiddeld tussen 40 en 55 Euro. Deze prijs is inclusief je autodeelverzekering én 100km. Per extra gereden kilometer, wordt door de Testrijder een meerprijs aangerekend van om en bij de 0,15 Euro. Het exacte vind je terug op de CarAmigo-pagina van de TestrijderPer huurbeurt wordt een huurderswaarborg van 750 Euro geblokkeerd, je hoeft geen lidgeld te betalen op CarAmigo.

Bij reservaties van 6 uur of minder wordt het halve dagtarief aangerekend, de prijs schommelt dan tussen 20 en 28 euro. Ook hier zit de eerste 100 km in de prijs begrepen. 

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Moet ik een borg betalen?

Ja, via CarAmigo betaal je - net zoals bij andere autodeelplatformen - een borgsom. Per deelbeurt bedraagt deze 750 Euro. Wanneer je de wagen (in goede staat) weer terugbrengt wordt de borg binnen de 48 uur gedeblokkeerd. Reserveer je de wagen gedurende twee afzonderlijke tijdsblokken op twee opeenvolgende dagen, (bv. twee opeenvolgende voormiddagen), dan zal de borgsom er dus ook iedere keer apart afgehouden worden. Reserveer je de wagen op twee afzonderlijke dagen, maar in één tijdsblok (bv. van maandagnamiddag tot en met dinsdagvoormiddag), dan geldt dit maar als één deelbeurt en wordt de borgsom slechts éénmalig geblokkeerd.

Op het begin en einde van de deelbeurt wordt de begin- en uitgangsstand van de wagen nagekeken en nauwkeurig genoteerd door de Testrijder, als huurder onderteken je dit mee. 

De waarborg kan door CarAmigo aangesproken worden in geval van kleine schade en/of wanneer de wagen niet in oorspronkelijke staat teruggegeven wordt. Klik hier voor meer details. 

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Wie houdt de wagen proper bij het delen?

De huurder verbindt zich er volgens de algemene voorwaarden van CarAmigo toe om de auto in dezelfde staat terug te brengen aan de Testrijder als die waarin hij hem heeft gekregen: proper en zonder schade anders dan de schade die al vastgesteld werd aan het begin van de autodeling. Wordt de wagen vuil teruggegeven, dan kunnen de huurder en de Testrijder een minnelijke schikking treffen. Meer details hierover vind je op CarAmigo

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Hoe moet ik als huurder de auto teruggeven?

De huurder levert de wagen af op het door jullie afgesproken afleverpunt op het juiste tijdstip, in dezelfde staat als waarin hij of zij hem heeft uitgeleend: proper en zonder beschadigingen die er niet al waren bij het begin van het autodelen. De huurder zorgt er ook voor dat het originele inschrijvingsformulier, het schaderapport, 2 gele jasjes, de veiligheidsdriehoek en het blaasapparaat zich nog netjes in de auto bevinden. 

Kleine problemen bij teruggave

Doen er zich bij het teruggeven van het Testrijdersvoertuig kleine problemen voor waar geen professionele hulp voor nodig is? Dan is een minnelijke schikking doorgaans de snelste, meest doeltreffende oplossing. Onder kleine problemen vallen bijvoorbeeld: vuil, vlekken, beschadigde voorwerpen, lichte schade, lichte vertragingen, parkeerboetes, etc. Als er geen minnelijke schikking kan gevonden worden, heeft de verhuurder steeds de kans om een volledige, gedocumenteerde aanvraag inclusief foto's van de schade te bezorgen aan CarAmigo. Zij kunnen dan de bestuurderswaarborg aanspreken om de opgelopen kosten te dekken. Voor kleine problemen zijn de volgende bedragen binnen de borg voorzien:

 •  In geval van vertraging van meer dan 15 minuten bij de teruggave van de wagen: € 10 per uur vertraging 
 •  Verlies van de sleutels: € 100
 •  Scheuren, brandplekken, vlekken: € 200
 •  Zeer vuile binnenkant: € 30
 •  Zeer vuile buitenkant: € 30
 •  Kleine kras op het koetswerk: € 200

Grote problemen bij teruggave

Bij grote problemen, waarbij duidelijk een professionele interventie nodig is, moet de verzekering worden aangesproken. Hiervoor heeft CarAmigo een specifieke omnium verzekering bewerkstelligt die enkel geldig is tijdens een autodeling. Onder grote problemen vallen bijvoorbeeld: schade als gevolg van een ongeluk, een botsing, krassen, ernstige bevuiling, etc.

Zorg er altijd voor dat zowel het autodelingscontract als de uitgangsstand van zaken (met alle gedetailleerde problemen) correct en volledig ingevuld zijn, zodat zowel jij als je huurder correct verzekerd zijn. Is dit niet het geval, dan kan CarAmigo een tussenkomst bij schade weigeren.

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Wat in geval van boete?

Als Bestuurder/huurder moet je zo snel mogelijk de Testrijder informeren betreffende de begane overtreding en de boete onmiddellijk regelen ( bijv. een aanvraag tot onmiddellijke inning). 

Als de Testrijder een boete ontvangt voor een verkeersinbreuk begaan gedurende het Autodelen, zal hij CarAmigo hiervan verwittigen en zichzelf vrijstellen door de Bestuurder als verantwoordelijke aan te duiden en dit naar de inningsdienst te sturen.

Veelgestelde vragen CarAmigo. 


 

Ik woon niet in Vlaam-Brabant. Mag ik ook een Testrijders-auto huren?

Ja natuurlijk! Hoewel het pilootproject van start is gegaan in Vlaams-Brabant, hoef je helemaal niet in Vlaams-Brabant te wonen of te werken om een Testrijderswagen te huren. Iedereen die al min. Bekijk hier de voorwaarden om een Testrijdersauto huren via autodeelplatform CarAmigo.

Ligt Vlaams-Brabant te veraf? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief, en wordt als eerste op de hoogte gehouden wanneer Testrijders van start gaat in de volgende Vlaamse provincie.

Veelgestelde vragen over CarAmigo. 


 

Kan ik een factuur krijgen?

CarAmigo verstrekt geen facturen, maar wel ontvangstbewijzen. Deze worden onmiddelijk per e-mail verzonden na de deelbeurt. Op basis van dit ontvangstbewijs kan je een onkostennota indienen bij je werkgever.
 
Veelgestelde vragen over CarAmigo.