Testrijder Nancy is pionier autodelen | Testrijders

U bent hier

Testrijder Nancy is pionier autodelen

BLOGARTIKEL

Als coördinerend directeur bij scholengroep Scoop zet Nancy zich iedere dag in voor het basisonderwijs. Sinds kort is zij samen met vier andere collega’s overgestapt op elektrisch rijden, op 100% groene stroom. “Kurt, onze algemeen directeur, is drijvende kracht achter het elektrisch rijden bij Scoop”, zegt Nancy, “maar het is een keuze waar we met de volledige organisatie achter staan.”

Een gezonde leefomgeving

Testrijder Nancy: ”Elke dag zijn we bezig om de scholen die onder onze scholengroep vallen zo goed mogelijk te ondersteunen. Omdat we een prettige, veilige en gezonde omgeving willen creëren voor de kinderen. Daar hoort zorg dragen voor het milieu ook bij.”

Drijvende kracht

“Het voorstel om mee in het Testrijdersproject te stappen komt van Kurt, onze algemeen directeur”, vertelt Nancy, “maar lang hebben we niet getwijfeld. Elektrisch rijden is milieuvriendelijker: wij laden onze auto’s op met groene stroom en we stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit. Bovendien is het ook financieel interessant, want door de auto in te zetten als poolwagen voor onze collega’s kunnen we de kosten van de dienstverplaatsingen reduceren.”

Rijbereik

“Of we vanaf nu alle toekomstige wagens bij Scoop zullen vervangen door elektrische, weet ik nog niet. De huidige generatie elektrische wagens heeft in elk geval voldoende bereik om vlot al je dagelijkse verplaatsingen te doen. Een langere reis heb ik nog niet met deze wagen gedaan. Maar misschien probeer ik dat deze zomer eens uit.”

Hoe meer autodelers, hoe minder geparkeerde wagens. Daardoor zou er veel ruimte vrij komen in het straatbeeld.

“Als ik mocht kiezen, zou ik die invullen als ontspanningsruimte: om te sporten, spelen, of gewoon om weer een praatje te slaan met de buren. Zoals het vroeger was”, glimlacht Nancy.