Testrijder Kurt werkt in het onderwijs: ‘De leerlingen vinden duurzaamheid belangrijk, wij gaan graag mee in dit verhaal.’ | Testrijders

U bent hier

Testrijder Kurt werkt in het onderwijs: ‘De leerlingen vinden duurzaamheid belangrijk, wij gaan graag mee in dit verhaal.’

BLOGARTIKEL

Testrijder Kurt werkt als algemeen directeur voor scholengroep Scoop. Samen met vier collega’s besloot hij begin dit jaar in te stappen in Testrijders. Zo proberen ze elektrisch rijden en autodelen te laten doorbreken in Vlaanderen.

Waarom elektrisch?

Testrijder Kurt: “Als je in de onderwijssector werkt, is het alle hens aan dek: de leerlingen veranderen voortdurend, maar ook de maatschappij. Als scholengroep moet je daar flexibel op kunnen en durven inspelen. Vanuit die visie zagen we elektrisch rijden meteen helemaal zitten. De leerlingen zijn duidelijk al helemaal mee wanneer het op duurzaamheid aankomt. Wij gaan graag mee in dit verhaal.”

“Zelf moedigen we onze leerlingen altijd aan om op onderzoek uit te gaan, te experimenteren, uit te proberen… Wel: elektrisch rijden is een experiment voor ons. En eentje dat heel goed uitgedraaid is.”

“Bij Scoop rijden we nu met z’n vijven elektrisch, maar eigenlijk met meer: de wagens worden ook ingezet voor dienstverplaatsingen. We hebben een systeem waarbij andere collega’s de auto’s reserveren wanneer ze op bezoek gaan bij één van onze scholen. Zo verlagen we samen onze voetafdruk, en verbeteren we de luchtkwaliteit.” 

“Elke keer ik iemand over het project vertel, reageren ze meteen positief: ‘Goede voorbeeldrol, wauw! Daar moeten we allemaal naartoe.’ Mensen zijn er echt mee bezig. Mijn kinderen waren ook meteen verkocht.”

Wat springt er uit?

“Het eerste dat opvalt aan mijn auto is de bestickering”, lacht Kurt. “Er plakken grote Testrijders-letters op, dus ondertussen weet de hele wijk dat ik aan autodelen doe. Iedereen die zelf elektrisch rijden of autodelen wil proberen, kan bij mij terecht. Ik deel mijn wagen via CarAmigo. Dat platform werkt met een (halve) dagprijs, alles inbegrepen. Je hoeft dus geen abonnement of extra verzekering te nemen.”

Autodelen in Vilvoorde

“Vilvoorde doet z’n best: op vlak van autodelen kom je hier wel aan je trekken. We hebben al Cambio, Zen Car, en nu ook mijn deelwagen via CarAmigo. Daarnaast zijn er Blue-bikes.”

“Op termijn hoop ik dat er veel mensen in Vilvoorde overstappen op autodelen, want dan kunnen we de vrijgekomen ruimte inrichten als speelruimte voor de kinderen”, glimlacht Kurt.

Wil je zelf de auto van Testrijder Kurt uitproberen voor een halve dag of langer? Dat kan via autodeelplatform CarAmigo. Geen instap- of abonnementskosten, enkel een vaste prijs per halve dag (verzekering inbegrepen).