Premie elektrisch wagens wordt niet verlaagd in 2018 | Testrijders

U bent hier

Premie elektrisch wagens wordt niet verlaagd in 2018

Gabrielle Rose

Wie elektrische wagens vergelijkt met hun tegenhanger op benzine of diesel, weliswaar eentje van dezelfde klasse, kan niet om de cijfers heen: elektrische wagens zijn gemiddeld zo’n 3 keer milieuvriendelijker. Toch schakelt de Vlaming nog niet massaal over naar de stekkermobiel. Vaak gooit de hogere kostprijs roet in het eten. Of beter gezegd: in de lucht. Om de financiële druk van de ketel te halen wordt de premie voor elektrische auto’s in 2018 niet verlaagd zoals gepland.

Subsidies elektrische auto blijven op zelfde niveau
Gabrielle Rose

 

Geen verlaging subsidies voor elektrische wagens

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein ziet de uitgestippelde verlaging van subsidies voor de aanschaf van elektrische voertuigen niet zitten. Officieel omdat het verschil tussen de kostprijs van een elektrische wagen en een wagen op fossiele brandstof nog steeds even groot is als vorig jaar. Dat er in 2017 jammer genoeg weinig premies zijn aangevraagd heeft er natuurlijk ook veel mee te maken: het voorziene premiepotje is bijlange na nog niet op. Ook in 2018 kan er dus nog tot € 4.000 op de aankoopprijs terugverdiend worden, in plaats van de voorziene € 3.000. Daarnaast wordt de maatregel uitgebreid naar vzw’s, autodelers en waterstofwagens.

2018 is hét moment om elektrisch voertuig te kopen

De boodschap? Wie wil overschakelen koopt best nog in 2018 een elektrische voiture, want tegen 2019 zou dat spaarpotje toch wel eens kleiner kunnen uitvallen.