Koen deelt de auto van Testrijder Mattias: "Na enkele minuutjes was ik aangepast. Zalig!" | Testrijders

U bent hier

Koen deelt de auto van Testrijder Mattias: "Na enkele minuutjes was ik aangepast. Zalig!"

INTERVIEW

Hoe was je eerste keer elektrisch rijden?

"De start was misschien wat onstuimig", lacht Koen. "Ik was verrast door de vinnigheid van de wagen. Hij schiet werkelijk uit de startblokken. Na enkele minuutjes was ik aangepast. Zalig!"

Hoe verschilt elektrisch rijden van klassiek rijden?

"Je rijdt stiller. Je hoeft ook niet te schakelen. En daardoor kan je je toch net iets meer op de weg concentreren. Ik merk dat ik meer gefocust rij, ook omdat je die batterij en dat bereik toch wat in de gaten houdt. Het is een soort sport geworden: zuinig rijden, op tijd afremmen, en dan de boordcomputer proberen te verslaan door het bereik te rekken.

Daar klinkt iemand met het risico op ooit eens stilvallen ?

"Ik laad altijd op tijd, hoor!", protesteert Koen. "Ik merk dat ik nog nooit erg lang heb moeten zoeken naar een laadpaal. Eens je erop let, zie je ze plots overal opduiken. De lange laadtijd is wel wennen. Er zijn nog niet zoveel snellaadpalen. Voor gewone verplaatsingen is dat geen probleem, maar voor een rit naar het buitenland zou het wel wat planning vragen."

Laat je tijdens deze koude wintermaanden soms de verwarming uit om de batterij te sparen?

"Eerlijk? De verwarming zet ik sowieso niet vaak aan. Het knopje 'zetelverwarming' volstaat, en vreet minder kilometers. Ik geef toe, ik ben een beetje een freak!"