Ook garages slaan aan het autodelen | Testrijders

U bent hier

Ook garages slaan aan het autodelen

Al een tijdje zien de autobedrijven het aantal verkochte wagens langzaam maar zeker teruglopen. Vooral jonge gezinnen keren zich af van het autobezit, en veel gezinnen doen hun tweede wagen weg. Tijd om het roer om te gooien, dacht Garage Van Der Linden in Sint-Amandsberg, en de eerste garage met een deelauto was een feit.

Jasper Léonard

Het lijkt een slechte zet: een garage die zijn auto's verhuurt in plaats van verkoopt. Voorlopig hebben ze er dan ook maar eentje: een grijze Opel Astra op benzine. Maar met de kost van een nieuwbouwproject voor 270 gezinnen even verderop -met beperkte parkeergelegenheid- zou dat aantal wel eens snel kunnen oplopen. Huurders betalen 4 euro per uur, en 30 cent per gereden kilometer.

“Andere garages kijken nu wat raar naar ons, maar ik geloof rotsvast dat autobedrijven een rol kunnen spelen in het leefbaar houden van onze samenleving.”, aldus Benoit, zaakverder bij Garage Van der Linden. “Garagisten moeten zichzelf opnieuw uitvinden als ze willen overleven”. En dat is exact waar ze in Sint-Amandsberg mee bezig zijn.

Bron: Het Nieuwsblad