Elise gidst Rotselaar naar elektrisch autodelen | Testrijders

U bent hier

Elise gidst Rotselaar naar elektrisch autodelen

BLOGARTIKEL

Elise is verantwoordelijke financiën voor scholengroep Scoop. Samen met vier collega’s stapte ze mee in het Testrijdersproject. Doel: het wagenpark van de scholengroep snel vergroenen. Via autodeelplatform CarAmigo deelt Elise nu haar auto met iedereen in haar woonplaats Rotselaar die elektrisch rijden of autodelen wil uitproberen.

Testrijder Elise: “Over de rijervaring zelf kan ik kort zijn: de auto rijdt supervlot. Je hoort geen geluid van de motor, en dankzij de automatische versnelling voelt optrekken heel vloeiend.”

“Aan die automatische koppeling moest ik in het begin toch even aan wennen. Het schakelen zelf verloopt probleemloos, maar mijn linkervoet stilhouden: dat is moeilijk”, glimlacht Elise.

Rijden voor de toekomst

“Toen ik tegen mijn familie en vrienden vertelde dat ik elektrisch zou gaan rijden, reageerden ze heel enthousiast. Ook zij die het voor zichzelf niet meteen zagen zitten, want iedereen is het eens dat elektrisch rijden de toekomst is waar we met z’n allen naartoe moeten.”

“Een paar vrienden hebben zelfs al een testrit gedaan. Voornamelijk de power bij het optrekken valt erg in de smaak”, lacht ze. “En ook de vlotte rijervaring.”

Elektrisch autodelen in Rotselaar

“In Rotselaar zijn we nog niet bepaald verwend op vlak van autodelen. Er zijn voorlopig weinig aanbieders. Daar hoop ik met mijn wagen verandering in te brengen: hoe meer mensen autodelen uitproberen, hoe meer het zal aanslaan. En dan volgt het aanbod vanzelf. Autodelen hoeft niet enkel een stadsfenomeen te zijn. Zeker in dorpen en gemeenten zoals Rotselaar is er net veel potentieel: veel mensen hebben een tweede wagen die ze niet vaak gebruiken. Dan kan autodelen een perfect alternatief zijn.”

“Mijn deelauto rijdt bovendien op groene stroom. Dat is zo afgesproken met de laadpaalprovider. Wie mijn auto gebruikt, stoot bij het rijden dus geen CO2 of vervuilende stikstofoxides uit. Je rijdt op 100% hernieuwbare energie.”

Laadpalen in Rotselaar: het is nog wat zoeken

“Het aantal laadpalen in Rotselaar mag van mij omhoog. Hoe meer laadpunten, hoe gemakkelijker mensen de overstap naar elektrisch rijden zullen maken. Daar kunnen de gemeenten zelf een actieve rol in spelen. Het station in Wezemaal zou bijvoorbeeld een uitgelezen plek zijn voor enkele laadpalen. Dan kunnen pendelaars daar overdag laden, terwijl ze met de trein naar het werk gaan om de files te vermijden.”

“In Nederland staan ze al verder: ik reed laatst naar Heerlen en Valkenburg, en daar waren ruim voldoende laadpunten.”

Wil je zelf de auto van Testrijder Elise uitproberen voor een halve dag of langer? Dat kan via autodeelplatform CarAmigo. Geen instap- of abonnementskosten, enkel een vaste prijs per dag (verzekering inbegrepen).