Aantal bedrijfsauto's blijft toenemen. Is autobezit passé? | Testrijders

U bent hier

Aantal bedrijfsauto's blijft toenemen. Is autobezit passé?

Jaar na jaar wordt het recordaantal bedrijfswagens in ons land gebroken. 2017 was goed voor een groei van maar liefst 3,2% in vergelijking met 2016. De schaduwzijde van de bedrijfswagencultuur in België brengt één van de meest frustrerende dagbestedingen met zich mee: in de file staan.

Elk jaar stijgt het aantal bedrijfswagens in België met enkele procenten. Een vijfde van de ingeschreven nummerplaten staat inmiddels geregistreerd als bedrijfsvoertuig. De files groeien als een nostalgisch spelletje Snake evenredig mee. Tijd om af te stappen van privé-autobezit: maak plaats voor de Testrijders!

Autodelen

Autodeelorganisaties zoals CarAmigo springen als paddenstoelen uit de grond. Een gedeeld voertuig biedt vaak een alternatief voor een wagen die niet vaak gebruikt wordt, of een 2de gezinswagen. Het lost meteen verschillende problemen in één klap op: je bespaart op grondstoffen, je neemt minder parkeerruimte in, je kiest minder gemakkelijk de auto voor kleine afstanden, je spendeert veel minder tijd in de file én je geeft doorgaans een pak minder geld uit dan wanneer je zelf een nieuw voertuig koopt.

Private lease

Ook andere formules rond het afstappen van privé-wagenbezit, zoals private lease, vinden steeds gemakkelijker hun ingang bij het grote publiek. Dankzij private lease bezit je de wagen dus niet zelf, maar lease je hem in feite van de leasingmaatschappij. Deze maatschappij staat in voor zowel het onderhoud als de verzekering. Je wordt dus volledig ontzorgd: bijna alles wordt voor jou geregeld. De testrijders leasen hun wagen via ALD Automotive

Afstappen van privé-wagenbezit

Het afstappen van privé-wagenbezit en de stijgende populariteit van autodelen kunnen de files spectaculair verkorten. Als je weet dat een doorsnee auto gemiddeld meer dan 22 uur per dag stilstaat lijken autodeeloplossingen niet meer dan logisch. 

Geïnteresseerd om Testrijder te worden? Stel je kandidaat!