Testrijders: baan de weg voor elektrisch autorijden in Limburg | Testrijders

U bent hier

Testrijders: baan de weg voor elektrisch autorijden in Limburg

Na groot succes in Vlaams-Brabant bundelen Bond Beter Leefmilieu en Zen Car graag de krachten om ook in de Limburgse steden en gemeenten gedeeld elektrisch rijden een duw in de rug geven. Via een testproject willen we de steden en gemeenten de mogelijkheid bieden om één of meer voertuigen uit het gemeentelijk wagenpark te vervangen door een elektrische wagen en zorgeloos te delen met hun inwoners. Een soepele opstap naar e-autodelen én naar maximalisatie van het het gebruik van de gemeentelijke vloot. 

Hoe werkt dat, een elektrische deelwagen?

Het gemeentepersoneel heeft exclusief toegang tot de deelwagen binnen de werkuren. Via het online reserveringssysteem en de Zen Card kunnen ook de inwoners er ‘s avonds en in het weekend efficiënt gebruik van maken. Zen Car voorziet hiervoor een vast deelstation met laadpaal. 

Een duw in de rug

Elektrische wagens ter beschikking stellen is één ding, gemeentelijk personeel en inwoners zo ver krijgen dat ze die ook gaan gebruiken, vraagt extra inspanningen. Bond Beter Leefmilieu wil gemeenten gedurende een testjaar begeleiden via een promotiecampagne geïnspireerd op het proefproject Testrijders in Vlaams-Brabant. Vanuit deze ervaringen kunnen we een compleet communicatiepakket op maat uitrollen om gedragsverandering stapsgewijs te bevorderen. Daarvoor gaan we op zoek naar inwoners-ambassadeurs die het gezicht van de campagne willen worden tijdens het testjaar. De deelnemende steden en gemeenten vormen bovendien een lerend netwerk met een 3-tal overlegmomenten en/of inspirerende sessies. Zo biedt dit project kansen om te experimenteren en te leren.

Meer weten?

Wij horen graag uw noden en wat u belangrijk vindt voor uw stad of gemeente op vlak van gedeeld elektrisch rijden. Neem contact op met Inge Malevé, project manager van Testrijders voor meer informatie.